Man kan forestille seg en verden hvor strømselskapet vet at du vanligvis setter el-bilen til lading klokken 19, og slår av lysene klokken 22 på hverdager. Vi kan også forestille oss en verden hvor vannverket vet at du som regel dusjer hver dag klokken 7:30 og at du bader barna en gang i uken på lørdager. Denne typen informasjon kunne hjelpe leverandørene til å planlegge kapasiteten for brukerne sine.
“Smarthus” er et begrep som samler automatiserte og intelligente funksjoner som er med på å bidra til bedre komfort og helse, lavere energiforbruk, et høyere sikkerhetsnivå og til syvende og sist et enklere liv.
Strøm og vannleverandører gjør allerede i dag en god jobb når det gjelder kapasitet. I den industrialiserte verden er energitapet i distribusjonen omtrent 6%. Det betyr at 94% all energien som produseres finner veien til den elektriske tannbørsten din, ovnen eller en av de andre milliardene av elektriske enheter der ute. Kan strømselskapene lære mer om deg og ditt liv og ved hjelp av den informasjonen presse en ekstra halv prosent på distribusjonseffektiviteten? Dersom det er tilfelle, er det hva du ønsker? Hvem vinner på dette?
Hjemmet ditt skal bidra til ditt velvære. Et smarthus er akkurat passe varmt om vinteren og passe kjølig om sommeren. Et smarthus følger med på luftkvaliteten hjemme hos deg og sørger for at luften du puster inn bidrar til et sunt liv. Et smarthus advarer deg om brannfarer, lekkasjer og inntrengere.
Smarte hjem skal forbedre helsen, hyggen, sikkerheten og tryggheten din. Et smarthjem skal hjelpe deg til å bidra til en bærekraftig verden, som lar deg ta ansvarlige avgjørelser angående energiforbruket ditt. Heldigvis er alt dette mulig uten å gi slipp på kontrollen over enheter og data!
Hos Kardia tror vi at fremtiden for smarthus ligger lokalt. Du kan kontrollere ditt hjem og dine data.
Vi mener også at det finnes gode grunner for å la huset ditt sende data! Ønsker du å skru opp varmen fra flyplassen? Kunne du tenke deg å få vite det dersom noen ringer på døren når du ikke er hjemme? Har du noen gang lurt på hvordan strømforbruket ditt er sammenlignet med naboens? Er du redd for at luftkvaliteten i ditt hjem er verre enn gjennomsnittet i byen din? Dette er grunner til å tillate at data sendes fra huset ditt, men du eier dine egne data og kontrollerer hvor de sendes.
Et smarthus bygges rundt dimmere, termostater, ventiler, sensorer og andre enheter i hjemmet. Disse enhetene må være hardføre og stabile og ikke være avhengige av internettforbindelse for å fungere.
Kardias nye smarthusplattform er basert på lokal kontroll. Det betyr at du kan bruke Kardia Smart uten å noensinne koble enheter til Internett og uten å sende data ut av huset. Kommandoer sendes alltid via lokalt trådløst nettverk dersom dette er tilgjengelig.
Hvis du kunne tenke deg å prøve ut plattformen vår, så er du hjertelig velkommen om bord! Kontakt oss i dag for å melde deg på som kunde.
Vi ønsker å komme i kontakt med deg som bygger boliger! Ta kontakt med oss så finner vi en løsning sammen som passer ditt prosjekt.
Du kan lese mere om våre Kardia Prefab prefabrikkerte tekniske skap, eller om Kardia Smart, vår egenutviklet smarthus plattform.